under construction...

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΔΙΠΛΩΜΑ ΔΑΣΚΑΛΟΥ ΧΟΡΟΥ – ΠΡΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ

Επαγγελματικά προγράμματα για την απόκτηση επαγγελματικών πτυχίων κατόπιν εξετάσεων.

Παρέχεται η δυνατότητα σε υποψήφιους επαγγελματίες δασκάλους να προετοιμαστούν κατάλληλα για τη απόκτηση πτυχίων διδασκαλίας σε Διεθνές στυλ από την IDTA (International Dance Teachers Association / Παγκασμια Ομοσπονδία Δασκάλων Χόρου).

Για την απόκτηση τους απαιτείται ειδική εκπαίδευση, η οποία περιλαμβάνει θεωρητική και πρακτική κατάρτιση και συμμετοχή σε ειδικές εξετάσεις.

Η Επαγγελματική εκπαίδευση μπορεί να γίνει με πολλούς τρόπους:

  1. Αφού έχει κάποιος ασχοληθεί πολλά χρόνια με διάφορα είδη χορού και έχει αποφασίσει ότι του αρέσει και έχει το ταλέντο και τα απαραίτητα προσόντα, μπορεί να ξεκινήσει Επαγγελματική εκπαίδευση, συνεχίζοντας στην σχολή. Τα διπλώματα είναι τα εξής bronze – silver – gold το προ επαγγελματικό STUDENT και το επαγγελματικό PROF
    2. Υπάρχουν δάσκαλοι χορού, που δεν απέκτησαν δίπλωμα, ωστόσο ασχολούμενοι με τους χορούς για χρόνια, άρχισαν πειραματικά σε κάποια σχολή να διδάσκουν και συνεχίζουν να διδάσκουν . Αποφασίζοντας να ανασυγκροτήσουν τις γνώσεις τους, προετοιμάζονται και κατόπιν εξετάσεων, παίρνουν το δίπλωμα τους. Δηλαδή κάνουν μόνο προετοιμασία επαγγελματικών εξετάσεων, για το STUDENT & το PROFFECIONAL.

Όσο ταλέντο και εάν πιστεύει κάποιος ότι έχει, όσο και να αγαπάει τον χορό, θα πρέπει πρώτα να δοκιμάσει τον εαυτό του σε πιο ήπιες και πιο ευχάριστες μορφές εκπαίδευσης, έστω και για λίγους μήνες.

Εάν μετά από αυτό το διάστημα, έχει εκδηλώσει ιδιαίτερες ικανότητες όχι μόνο στην αφομοίωση των χορευτικών βημάτων και στην όμορφη εκτέλεσή τους, αλλά έχοντας χορέψει έστω μία - δύο φορές με επιτυχία, μπροστά σε κοινό, τότε, μπορεί να αποφασίσει να ακολουθήσει επαγγελματική εκπαίδευση, αφού ο ίδιος έχει εξακριβώσει τις ικανότητες και τις καλές προθέσεις του δασκάλου ή της σχολής που τον παροτρύνει να συνεχίσει επαγγελματικά. Και φυσικά, δεν πρέπει να παραλείψει να πληροφορηθεί για το τι πραγματικά θα ακολουθήσει στα δύο έως τρία χρόνια της εκπαίδευσής του.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να έχει υπ' όψιν του, είναι η έκταση της ύλης:

Ένας δάσκαλος σήμερα πρέπει να γνωρίζει τα πάντα, εκτός ίσως από κλασικό χορό.. Η τεχνική και η θεωρητική πλευρά της εκπαίδευσης του είναι μέσα στην ύλη που πρέπει να καλυφθεί επαρκώς.
Το free style, Street dance, αλλά και όσες άλλες γνώσεις σε διαφορετικά είδη χορού κατέχει, τόσο πιο περιζήτητος δάσκαλος θα γίνει.
Φυσικά εάν στην διάρκεια της εκπαίδευσής του έχει και την εμπειρία χορευτικών επιδείξεων, αθλητικού χορού και γενικά γνώση και εμπειρία, στη δημιουργία μιας χορογραφίας, σίγουρα είναι από τα πρώτα πράγματα που θα βρει μπροστά του ξεκινώντας να εργάζεται.
Όλα όσα περιγράφονται παραπάνω δεν διδάσκονται μέσω βαρετών βιβλίων, αλλά μέσα από τη μαγεία του χορού, που θα ξετρελάνει τον υποψήφιο δάσκαλο, αλλά ταυτόχρονα θα απαιτήσει πολλές ώρες συστηματικής επαναλαμβανόμενης εξάσκησης.

Ο εκπαιδευόμενος σε όλη την διάρκεια της εκπαίδευσης, που σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να είναι διακοπτόμενη, πρέπει να είναι συγκεντρωμένος στον στόχο, το δίπλωμα και την καταξίωση.
Το δίπλωμα και οι εξετάσεις, είναι το τελευταίο που πρέπει να σκέπτεται ο μαθητής στην διάρκεια της εκπαίδευσης. Πρώτα πρέπει να προσπαθεί να γίνει ένας καλός χορευτής- το εύκολο μέρος- να μάθει πολύ καλά τους χορούς και την τεχνική τους, σε επαγγελματικό επίπεδο και να νιώθει ότι είναι έτοιμος να τους διδάξει. Να τους έχει χορέψει μπροστά σε κοινό όλους, και να έχει αυτοπεποίθηση για την καλή του παρουσία σε αυτό.

Όταν θα νιώθει έτσι, τότε αρχίζει η προετοιμασία για το δίπλωμα, οι χορευτικές εξετάσεις, οι επαγγελματικές εξετάσεις και...αναπνεύστε το δίπλωμα.


Προσοχή:

Ο αθλητικός χορός και ο Επαγγελματικός χορός, αυτά τα είδη χορευτικής ενασχόλησης, ίσως να φαίνονται απλά και προσιτά σε όλους, αλλά δεν είναι.
Όποιος αποφασίσει να ασχοληθεί με τον Αθλητικό και τον επαγγελματικό χορό θα πρέπει να έχει:

Καλή υγεία και καλή φυσική κατάσταση.

Στον αθλητικό χορό το πιστοποιητικό υγείας από γιατρό είναι απαραίτητο.
Πριν λοιπόν ασχοληθείτε πιο σοβαρά με τον χορό και την τεχνική του (αθλητικός χορός, επαγγελματικός χορός), βεβαιωθείτε ότι η υγεία σας είναι σε καλή κατάσταση κάνοντας μια επίσκεψη σε κάποιο γιατρό, την οποία θα επαναλαμβάνετε όταν χρειάζεται (θα σας το πει αυτός κάθε πότε), και θα... είστε πανέτοιμος για να ασχοληθείτε με όλα τα είδη χορού και την τεχνική τους.
Στην αρχή της εκπαίδευσης του μαθητή, όσο μικρές απαιτήσεις ή στόχους και εάν αυτός έχει, η εκπαίδευση και η παρακολούθηση από δάσκαλο είναι απαραίτητη.
Το να μάθει ή να βελτιώσει κάποιος κάποια πράγματα μέσα από βιβλία ή βίντεο είναι εφικτό με την προϋπόθεση ότι αυτός που το κάνει, κατέχει ήδη κάποιες βασικές γνώσεις με τη βοήθεια δασκάλου..

Επαγγελματικό πακέτο

Στις διδακτές αυτές ώρες θα λάβετε γνώση για το σώμα σας σημαντικές τεχνικές από βηματολόγιο και βασικές ασκήσεις μπαλέτου, συγχρόνου, τζαζζ αλλά και μοντέρνου χορού. Αρκετή τεχνογνωσία για όσα πρέπει να γνωρίζει ένας δάσκαλος χορού. Δεν είναι αρκετό πάντα μόνο το να είσαι πολύ  καλός χορευτής αλλά να γίνεις και ένας πολύ καλός δάσκαλός δίπλα σε ανθρώπους με πολύχρονη εμπειρία στον χώρο αλλά πάνω από όλα αξιόλογες  προσωπικότητες.  Τα μαθήματα θα γίνονται 2 φορές τον μήνα ημέρα Σάββατο για 2 συνεχόμενες ώρες. Εξετάσεις γίνονται 2 φόρες τον χρόνο ΦΕΒΡΟΥΆΡΙΟ και ΜΑΡΤΙΟ η ΙΟΥΝΙΟ από ΄Αγγλο εξεταστή. Τα 3 πρώτα διπλώματα είναι μόνο χορευτικές εξετάσεις. Το Προ επαγγελματικό και το Επαγγελματικό είναι χορευτικές και προφορικές εξετάσεις ύλης – βηματολογίου – ανατομίας.

Η συνέπεια – η προσήλωση – η δίψα για μάθηση – το πείσμα - η αυτοπεποίθηση  αλλά και ο επαγγελματισμός που θα δείξετε είναι αυτό που ψάχνουμε και αυτό που θα σε φέρει γρήγορα ένα βήμα πριν το Επαγγελματικό Δίπλωμα Δασκάλου.

Ο δρόμος δεν είναι εύκολος ….αλλά σίγουρα το πιο μονοπάτι θα διαλέξεις είναι δικιά σου απόφαση… εμείς είμαστε εδώ για να σου δώσουμε όλη μας την γνώση και εσύ απλά μετά να ανοίξεις τα φτερά σου και να πετάξεις σε αυτό το μαγικό τοπίο του χορού που μόνος σου θα ζωγραφίζεις…… Σου ευχόμαστε καλή επιτυχία ……ΝΑΝΣΥ ΛΕΜΟΝ!!!

ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ